PEREȚI DIN PALPLANȘE METALICE

Palplanșele metalice sunt elemente structurale tipice lucrărilor geotehnice, folosite ca perete de retenție. Înlocuiesc soluțiile de pereți mulați și piloți secanți/tangenți, instalarea acestora fiind mult mai rapidă și, în multe cazuri, costul mai scăzut. Pot fi folosite cu caracter definitiv sau provizoriu, recuperarea lor fiind posibilă, astfel că acestea pot fi reutilizate, contribuind la atingerea principiului de economie circulară. Tot conform aceluiași principiu, Dewatering & Silent Piling comercializează palplanșe metalice provenite din material reciclat.

Secțiune tip AZ

Secțiune tip U

Palplanșele sunt profile laminate de tip U și AZ și se deosebesc prin forma și modul de alcătuire al interblocajelor. Palplanșele pot fi folosite și în structuri combinate cum ar fi HZM, adică o palplanșă tip AZ între 2 profile H sau profil combinat palplanșă-tub metalic. Aceste structuri combinate sunt tipice construcțiilor portuare. 

Palplanșele metalice sunt utilizate și în cazul săpăturilor adânci, situate mult sub nivelul hidrostatic. Palplanșele metalice au rol de impermeabilizare, având posibilitatea de a aplica o substanță bituminoasă pe toată lungimea interblocajului sau chiar de a suda interblocajele pentru lucrările definitive. 

MODURI DE INSTALARE A PALPLANȘELOR

Cel mai răspândit mod de instalare a palplanșelor este vibroînfigerea. Trebuie totuși să facem aici distincția dintre un vibrociocan standard și un vibrociocan cu moment variabil.

Dispunem de cele mai avansate tipuri de vibrociocane de înaltă frecvență și moment variabil. Diferența dintre vibrociocanele standard și cele cu frecvență înaltă și moment variabil este ca la start up și la shut down, acestea din urmă datorită sistemului care se bazează pe variația pozițiilor greutăților excentrice, au amplitudinea și momentul egale cu 0. Acest fenomen este obținut prin menținerea perechilor de mase în opoziție. Este știut faptul că impactul cel mai mare pe care îl are un vibrociocan standard asupra mediului înconjurător este la start up și shut down.

Această tehnologie este folosită în special pentru profile de dimensiuni foarte mari, în soluri tari, la distanțe mari față de construcții existente. Ciocanul de tip Impact Hammer este folosit cel mai des în lucrări portuare sau offshore, unde lungimea unui profil poate depăși 35m. Folosit adesea și pentru tuburi metalice de tip monopile, folosit pentru fundația turbinelor eoliene off-shore.

Presa hidraulică Silent Piler este folosită pentru montarea palplanșelor în imediata apropiere a locuințelor și în proximitatea clădirilor sensibile cu risc seismic ridicat. Acest utilaj este unic în România și printre puținele din întreaga Europă.

Beneficiile utilizării presei Silent Piler

✔ Respect pentru mediu

Echipele Dewatering & Silent Piling sunt foarte atente la acest aspect și adesea studiile preliminare încep chiar cu probe menite să măsoare zgomotul și vibrațiile în zona din jurul șantierului, putând opta pentru modalitățile de execuție care minimizează acest impact. Când se lucrează în proximitatea sau în interiorul unor clădiri sensibile, poluarea fonică și propagarea vibrațiilor în teren reprezintă o temă delicată, în această perspectivă Dewatering & Silent Piling a investit mereu pentru a actualiza propriile tehnologii, înlocuind vibrociocanele standard cu cele de frecvență înaltă și moment variabil și achiziționând presa hidraulică ”silent piler” pentru înfigere statică.

Cum funcționează presa hidraulică Silent Piler?

Presa hidraulică se mișcă pe palplanșă și înfige fără vibrații fiecare profil exercitând pe acesta o forță de înfigere obținută din rezistență la smulgere a celor plantate anterior.

Adecvată pentru terenuri coezive, dar și pentru cele granulare, iar acolo unde terenul este foarte compact se poate interveni lucrând cu perforare sau folosind o unitate cu jet de apă de mare presiune, capabilă de a străpunge și cele mai dificile straturi.

VÂNZARE ȘI ÎNCHIRIERE PALPLANȘE METALICE

Dewatering & Silent Piling comercializează și pune în operă:

Palplanșe metalice laminate la cald, tip U, Z

Profile combinate

Tuburi metalice

Profile HZM

Profile AS500 pentru batardouri celulare

Punem la dispoziție, de asemenea:

Flota noastră de închiriere de palplanșe tip U cu lungimi de 8m, 10m, 12m si 13,5m, diferite tipuri și rezistențe.

PEREȚI MULAȚI
Pereții mulați sunt structuri din beton armat subterane, formate și turnate în șanțuri. Excavarea se realizează prin săparea panourilor de-a lungul pereților de ghidare temporari folosind un graifer mecanic sau hidraulic fixat pe macara.
COLOANE BALASTATE
Instalarea coloanelor balastate este o metodă convenabilă pentru îmbunătățirea terenurilor moi. Coloanele balastate sunt folosite pentru a îmbunătăți infrastructura șoselelor, căilor ferate și clădirilor. Lucrăm cu două tehnologii: Coloane Balastate Vibroflotate și Coloane Balastate îmbrăcate în Geotextil (Ringtrac®).
PILOȚI
Executăm piloți pentru îmbunătățirea terenului de fundare și pereți de retenție cu piloți secanți/tangenți, dispunând de tehnologiile: Continuous flight auger (CFA), CFA cu cămașă vibrată, Piloți înșurubați, Micropiloți, Piloți prefabricați.
INCLUZIUNI RIGIDE
Incluziunile rigide sunt o formă de îmbunătățire a terenului avantajoasă din punct de vedere economic. Sunt coloane din beton nearmate, instalate pentru a prelua încărcări verticale. Echipele noastre pot realiza incluziuni rigide prin vibrare, cu metoda Silent Piler sau folosind un utilaj de foraj.
ANCORE
Putem instala: Ancore cu bulb de beton, Ancore cu bulb metalic (duckbill), Tiranți. Ancorele cu bulb din beton sunt folosite la sprijinirea incintelor și a pereților de sprijin. Ancorele cu bulb metalic sunt folosite atât cu rol definitiv, cât și temporar.
SISTEME DE EPUIZMENT
Sistemele de epuizment sunt instalații ce permit efectuarea excavațiilor și construcția fundațiilor sub nivelul pânzei freatice, făcând astfel posibilă asigurarea unor suprafețe de lucru uscate. Compania noastră efectuează mai multe tipuri de lucrări de epuizment.