PILOȚI PREFABRICAȚI

Ce sunt piloții prefabricați din beton?

Pilotul prefabricat din beton poate avea formă circulară, dreptunghiulară, pătrată sau octogonală. Cei mai des intalniti sunt pilotii cu forma dreptunghiulara. Armătura din oțel, dispusă longitudinal, dintr-un pilot prefabricat de beton este prevăzută pentru a oferi rezistență la solicitările produse datorită manipulării, baterii și încărcărilor pe care urmează să le sustină pilotul.

Piloții prefabricați sunt construiți într-un mediu controlat, au calitate de fabrica, se toarna la o lungime specificata si in cazul in care este nevoie de lungimi mai mari, se pot imbina cu joante speciale.

La ce se folosesc piloții prefabricați din beton?

Scopul principal al piloților de beton prefabricat este transferul încărcărilor axiale si tranversale. Se potrivesc in terenuri slab comprensibile, saturate, unde straturile cu capacitate portanta ridicata se afla la adâncimi mari. Piloții prefabricați din beton sunt piloti de indesare, avand efectul de compactare laterala. Pot fi purtatori pe varf sau flotanti.

Care sunt elementele principale ale piloților prefabricați din beton?

Piloții prefabricați din beton sunt produsi în fabrica în segment. Lungimile uzuale sunt cuprinse între 3m și 15m dar pentru piloții care sunt mai lungi de 15 m există opțiunea de a încorpora îmbinări (joante) mecanice rezistente atât la îndoire cât și la compresie.

Piloții pot avea de asemenea un vârf metalic care protejează vârful pilotului împotriva spargerii atunci când baterea piloților se face în sol cu fragmente de roca. Aceste vârfuri sau știfturi au formă tronconică, sunt fabricate din oțel special.

Avantajele piloților prefabricați din beton

Controlul calității

  • Armatura este plasata si controlata in conditii de fabrica. Acest lucru permite să existe elemente structurale perfecte, diferit de piloții in-situ, unde locația exactă a armăturii nu este cunoscută și nu poate fi verificată pe toată lungimea unui pilot după instalare.
  • Betonul fiecărui pilot se întărește în condiții de fabrică. Spre deosebire de piloți in-situ, unde condițiile locale de apă, cum ar fi curenții de apă subterană, pot spăla partea de ciment.
  • Proprietăți de secțiune transversală a profilului garantate, diferit de piloții in-situ, unde solicitările locale ale solului pot deforma betonul umed înainte de a se întări.
  • Fiecare grămadă are jurnalul său de manevrabilitate, unde poate fi determinată capacitatea portantă calitativă precum și refuzul.
  • Fiecare pilot poate fi testat cantitativ prin test dinamic (metoda CAPWAP). Cu toate acestea, în mod normal, doar un anumit procent din proiect este verificat în acest mod.

Viteza de execuție

  • Toate elementele pot fi prefabricate înainte de începerea construcției, economisind timp. În plus, nu este nevoie de timp de asteptare ca pilotii să se întărească înainte de a continua spargerea capetelor, testarea piloților sau infigerea acestora.
  • Ritm rapid de instalare în timpul construcției.
  • Acest lucru asigură executarea rapidă a tuturor fundațiilor.
  • Eficienta de cost și impact pozitiv asupra mediului
  • Pierdere de material minimă (sau deloc) deoarece nu se folosește beton umed și se folosește doar cantitatea necesară de beton pentru producerea piloților prefabricați.
  • Sunt necesare mai puține materiale decât pentru piloții forați pentru a prelua aceeași sarcină sau mai mare, datorită faptului că piloții antrenați compactează solul înconjurător și creează solicitări orizontale suplimentare.

 

  • Potrivit pentru condiții dificile de apă subterană (poate fi instalat și în apă).
  • Compactează nisipurile afânate reducând potenţialul de lichefiere.
  • Posibil să se instaleze piloți înclinați cu unghiuri de ±15°. Acest lucru ajută la acomodarea forțelor orizontale, dacă există.
  • Betonul de înaltă calitate și clasă asigură durabilitate ridicată și rezistență la piloți la condiții agresive ale solului sau ale apei subterane.
PALPLANȘE METALICE
Pereții din palplanșe pot fi folosiți în multiple situații, fie ca sisteme de apărare împotriva inundațiilor, fie pentru protecția malurilor de râu. Pentru crearea de noi terasamente, pereții asigură atât impermeabilitate, cât și stabilitate.
COLOANE BALASTATE
Instalarea coloanelor balastate este o metodă convenabilă pentru îmbunătățirea terenurilor moi. Coloanele balastate sunt folosite pentru a îmbunătăți infrastructura șoselelor, căilor ferate și clădirilor. Lucrăm cu două tehnologii: Coloane Balastate Vibroflotate și Coloane Balastate îmbrăcate în Geotextil (Ringtrac®).
PEREȚI MULAȚI
Pereții mulați sunt structuri din beton armat subterane, formate și turnate în șanțuri. Excavarea se realizează prin săparea panourilor de-a lungul pereților de ghidare temporari folosind un graifer mecanic sau hidraulic fixat pe macara.
INCLUZIUNI RIGIDE
Incluziunile rigide sunt o formă de îmbunătățire a terenului avantajoasă din punct de vedere economic. Sunt coloane din beton nearmate, instalate pentru a prelua încărcări verticale. Echipele noastre pot realiza incluziuni rigide prin vibrare, cu metoda Silent Piler sau folosind un utilaj de foraj.
ANCORE
Putem instala: Ancore cu bulb de beton, Ancore cu bulb metalic (duckbill), Tiranți. Ancorele cu bulb din beton sunt folosite la sprijinirea incintelor și a pereților de sprijin. Ancorele cu bulb metalic sunt folosite atât cu rol definitiv, cât și temporar.
SISTEME DE EPUIZMENT
Sistemele de epuizment sunt instalații ce permit efectuarea excavațiilor și construcția fundațiilor sub nivelul pânzei freatice, făcând astfel posibilă asigurarea unor suprafețe de lucru uscate. Compania noastră efectuează mai multe tipuri de lucrări de epuizment.