FOLOSIREA EFICIENTĂ A PALPLANȘELOR METALICE ÎN CONSTRUIREA SAU CONSOLIDAREA PROTECȚIILOR ÎMPOTRIVA INUNDAȚIILOR SAU A DIGURILOR

Inundațiile sunt hazarde hidrologice ce produc mari pagube atât la nivel material, cât și al vieților omenești. Producerea lor este cauzată de pătrunderea în albii a unor cantități mari de apă ce pot declanșa alunecări de teren, rupere de maluri sau baraje.

Dewatering and Silent Piling își manifestă preocuparea față de aceste hazarde hidrologice oferind soluții eficiente pentru construirea structurilor de protecție împotriva inundațiilor, sub forma unor pereți de palplanșe metalice, echilibrând totodată costurile, timpul și viteza de execuție.

Ⓐ Palplanșele metalice pot fi utilizate într-o gamă largă de sisteme de protecție împotriva inundațiilor sau de protecție a malurilor.

Ⓑ În cadrul construcției de diguri noi, palplanșele metalice pot asigura etanșeitatea, stabilitatea și susținerea acestora.

Ⓒ În cazul digurilor deja existente, palplanșele metalice pot fi utilizate pentru întărirea acestora.

Ⓓ Atunci când spațiul nu este suficient pentru construcția unui dig convențional, cum ar fi zonele portuare sau urbane, palplanșele metalice pot forma ele însele un perete de protecție al malurilor sau împotriva inundaților.

Ⓔ Adesea în construcția digurilor cu rol de protecție împotriva inundațiilor, palplanșele metalice sunt folosite ca praguri de etanșare. Etanșeitatea palplanșelor metalice poate fi obținută prin depunerea naturală a pământului în interblocajele acestora. Pentru o etanșare completă a interblocajelor, se pot folosi și diferite soluții de etanșare a interblocajelor. Un perete din palplanșe metalice cu rol de prag nu numai că reduce sau împiedică infiltrațiile în interiorul digului, dar îi și îmbunătățește stabilitatea.

Un perete din palplanșe metalice nu poate fi săpat de animalele sălbatice sau penetrat de rădăcinile copacilor. Datorită acestui fapt, se elimină riscul eroziunii inverse.

Folosirea palplanșelor metalice în construcția digului, ne oferă și posibilitatea modificării acestuia pentru a face față unei cantități de apă mai mare, fără a fi necesară ocuparea unui spațiu mai mare. Acest lucru se face prin proiectarea peretelui din palplanșele metalice în funcție de înălțimea necesară față de coronamentul digului. Astfel, se obține și o amprentă mai mică a digului față de amprenta care ar fi rezultat pentru aceeași înălțime fără utilizarea palplanșelor.

Datorită rezistenței la înconvoiere a palplanșelor metalice, pereții construiți în consolă nu au nicio dificultate în a transfera presiunea ridicată a apei, în partea de jos a digului.

Pereții din palplanșe metalice construiți la piciorul digului au un rol important în stabilizarea pantei și redirecționarea presiunii pământului de pe umărul digului în fundație.

De altfel, pereții din palplanșe metalice pot fi utilizați la protejarea clădirilor contra surpărilor de teren.

CITEȘTE MAI MULTE:

Rolul Palplanșelor Metalice în Construcția Sistemelor de Protecție Împotriva Inundațiilor și de Protecție a Malurilor
DIGURI
Propunem un set de soluții pentru construirea rapidă și eficientă a digurilor, barajelor și batardourilor. De asemenea, punem la dispoziție inginerilor proiectanți calcule obținute cu aplicații software geotehnice și hidrotehnice specializate în structuri cu palplanșe, care includ stabilitate și durabilitate la coroziune.
STRUCTURI PORTUARE
Oferim soluții de proiectare, execuție și reabilitare pentru structuri portuare pentru derularea operațiunilor portuare de încărcare și descărcare în și din nave fluviale/maritime, în condiții de siguranță și eficiență economică. Construcția fronturilor de acostare se realizează prin instalarea de cheuri fundate pe piloți sau coloane.
PALPLANȘE SINTETICE
Sunt fabricate din PVC (policlorură de vinil sau material compozit). Acestea reprezintă o soluție alternativă palplanșelor din oțel, digurilor din beton, gabioanelor sau anrocamentelor în diverse proiecte hidrotehnice și nu numai.
DRAGAJE
Soluțiile noastre pentru dragare / decolmatare: pompa dragantă și draglina. Pompele dragante pot fi atașate unui excavator amfibiu, folosindu-se de motorul hidraulic al excavatorului, sau pot fi folosite cu unitate de putere separată și montată în cârligul unei macarale.
TEHNOLOGII TRENCHLESS
Pentru a evita blocajele urbane cauzate de lucrări de suprafață pentru instalarea și reabilitarea conductelor subterane pentru utilități publice, se pot utiliza tehnologii de subtraversare trenchless, care permit efectuarea lucrărilor fără a fi necesară excavarea de șanțuri. Tehnologiile trenchless sunt soluția optimă pentru traversarea de drumuri și a altor coridoare de transport, precum și a râurilor și a căilor navigabile.