TIPURI DE PALPLANȘE

1

SECȚIUNI DE TIP AZ

AZ Section

Palplanșele de tip Z sunt alegerea preferată pentru aplicații permanente. 

Printre caracteristicile esențiale ale palplanșelor Z sunt forma continuă și locația specifică a interblocajului, simetric pe ambele părți ale axei neutre. 

Aceste două atribute au o influență pozitivă asupra modulului secțiunii. Seria AZ® combină o secțiune cu caracteristicile extraordinare ale interblocajului Larssen.

2

SECȚIUNI DE TIP U

Milioane de tone de palplanșe în formă de U au fost folosite peste tot în lume pentru toate tipurile de structuri de peste 100 de ani.

Avantajele palplanșelor în formă de U sunt multiple:
– o gamă largă de secțiuni ;
– proprietăți statice excelente ;
– aptitudine excelentă pentru reutilizare și înfigere în soluri compacte, în special secțiunile cu colțuri ranforțate (PU22, …) ;
– calitate și performanță foarte bună la instalare.

U Section

3

PEREȚI COMBINAȚI

Palplanșele metalice pot fi ușor combinate pentru a forma aranjamente speciale și a crea sisteme cu rezistență mare la deformare. Pereții combinați pot fi construiți cu palplanșe dublate (box-piles) sau tuburi metalice, intercalând palplanșele metalice.

4

BATARDOURI CELULARE TIP AS 500®

Batardourile celulare formate din profile AS500® sunt proiectate pentru a forma structuri cilindrice, reținând în interiorul lor material de umplutură.

Stabilitatea acestui tip de structură, construită în acest mod, este dată de anvelopa de oțel și masa umpluturii, garantată de propria greutate.

Palplanșele AS500 sunt folosite mai ales la proiecte în care straturile de rocă sunt destul de puțin adânci (aproape de nivelul de excavare), unde adâncimea săpăturii este foarte mare, unde ancorarea ar fi dificilă sau chiar imposibilă în regiunile seismice.

COROZIUNE
Durability este un software care simplifică alegerea unui tip de palplanșă, ținând cont de durabilitatea oțelului în diferite medii, precum și de durata de utilizare a structurii.
SOLUȚII RAPIDE PENTRU PODURI
VLoad™ este un software pentru proiectarea grinzilor de coronament din beton care transferă încărcări verticale și / sau orizontale semnificative în palplanșele metalice.
SOLUȚII PENTRU PARCĂRI SUBTERANE
Oferim o alternativă eficientă metodelor convenționale de construcție a parcărilor subterane, a pasajelor rutiere sau feroviare și anume folosirea palplanșelor metalice la vedere.