PEREȚI MULAȚI

Pereții mulați sunt structuri din beton armat subterane, formate și turnate în șanțuri.

Excavarea se realizează prin săparea panourilor de-a lungul pereților de ghidare temporari, folosind un graifer mecanic sau hidraulic fixat pe macara, conectând panourile pentru a forma peretele continuu.

În timpul construcției sunt utilizate suspensii pe bază de bentonită sau polimer pentru a preveni prăbușirea solului în șanțuri. Apoi carcasele armate sunt plasate, urmate de betonul structural.

Rezultatul este un zid structural care nu numai că oferă suport temporar pentru pământ și o barieră hidraulică, dar este folosit și ca sistem de fundare permanent, preluând încărcările orizontale și verticale.

PALPLANȘE METALICE
Pereții din palplanșe pot fi folosiți în multiple situații, fie ca sisteme de apărare împotriva inundațiilor, fie pentru protecția malurilor de râu. Pentru crearea de noi terasamente, pereții asigură atât impermeabilitate, cât și stabilitate.
COLOANE BALASTATE
Instalarea coloanelor balastate este o metodă convenabilă pentru îmbunătățirea terenurilor moi. Coloanele balastate sunt folosite pentru a îmbunătăți infrastructura șoselelor, căilor ferate și clădirilor. Lucrăm cu două tehnologii: Coloane Balastate Vibroflotate și Coloane Balastate îmbrăcate în Geotextil (Ringtrac®).
PILOȚI
Executăm piloți pentru îmbunătățirea terenului de fundare și pereți de retenție cu piloți secanți/tangenți, dispunând de tehnologiile: Continuous flight auger (CFA), CFA cu cămașă vibrată, Piloți înșurubați, Micropiloți, Piloți prefabricați.
INCLUZIUNI RIGIDE
Incluziunile rigide sunt o formă de îmbunătățire a terenului avantajoasă din punct de vedere economic. Sunt coloane din beton nearmate, instalate pentru a prelua încărcări verticale. Echipele noastre pot realiza incluziuni rigide prin vibrare, cu metoda Silent Piler sau folosind un utilaj de foraj.
ANCORE
Putem instala: Ancore cu bulb de beton, Ancore cu bulb metalic (duckbill), Tiranți. Ancorele cu bulb din beton sunt folosite la sprijinirea incintelor și a pereților de sprijin. Ancorele cu bulb metalic sunt folosite atât cu rol definitiv, cât și temporar.
SISTEME DE EPUIZMENT
Sistemele de epuizment sunt instalații ce permit efectuarea excavațiilor și construcția fundațiilor sub nivelul pânzei freatice, făcând astfel posibilă asigurarea unor suprafețe de lucru uscate. Compania noastră efectuează mai multe tipuri de lucrări de epuizment.