COLOANE BALASTATE

Instalarea coloanelor balastate este o metodă convenabilă pentru îmbunătățirea terenurilor moi.

Coloanele balastate sunt folosite pentru a îmbunătăți infrastructura șoselelor, căilor ferate și clădirilor.

1

COLOANE BALASTATE VIBROFLOTATE

Coloanele balastate vibroflotate se instalează folosind un utilaj Vibroflot care este introdus prin vibrații și apă sub presiune (water jetting) până la adâncimea dorită, apoi balastul este încărcat prin partea superioară a utilajului. Utilajul compactează balastul pe măsură ce acesta este extras. Utilajele Vibroflot Dieseko folosite de noi dispun de tehnologie GPS și permit încărcarea hărților pentru instalare cu precizie.

2

COLOANE BALASTATE ÎMBRĂCATE ÎN GEOTEXTIL (Ringtrac®)

În argile foarte moi, pentru a limita deplasarea laterală a balastului, îmbrăcarea coloanelor cu material geosintetic cu rigiditate ridicată s-a dovedit a fi o soluție de succes. Această metodă, Ringtrac®, brevetată în Germania, presupune introducerea prin vibrare a unui tub închis la capătul inferior în care este coborât materialul geosintetic. După ce coloana este umplută cu balast, tubul metalic este extras prin vibrare și materialul geosintetic împiedică dispersia laterală a materialului de umplutură, reducând astfel cantitatea necesară.

PALPLANȘE METALICE
Pereții din palplanșe pot fi folosiți în multiple situații, fie ca sisteme de apărare împotriva inundațiilor, fie pentru protecția malurilor de râu. Pentru crearea de noi terasamente, pereții asigură atât impermeabilitate, cât și stabilitate.
ANCORE
Putem instala: Ancore cu bulb de beton, Ancore cu bulb metalic (duckbill), Tiranți. Ancorele cu bulb din beton sunt folosite la sprijinirea incintelor și a pereților de sprijin. Ancorele cu bulb metalic sunt folosite atât cu rol definitiv, cât și temporar.
PEREȚI MULAȚI
Pereții mulați sunt structuri din beton armat subterane, formate și turnate în șanțuri. Excavarea se realizează prin săparea panourilor de-a lungul pereților de ghidare temporari folosind un graifer mecanic sau hidraulic fixat pe macara.
INCLUZIUNI RIGIDE
Incluziunile rigide sunt o formă de îmbunătățire a terenului avantajoasă din punct de vedere economic. Sunt coloane din beton nearmate, instalate pentru a prelua încărcări verticale. Echipele noastre pot realiza incluziuni rigide prin vibrare, cu metoda Silent Piler sau folosind un utilaj de foraj.
PILOȚI
Executăm piloți pentru îmbunătățirea terenului de fundare și pereți de retenție cu piloți secanți/tangenți, dispunând de tehnologiile: Continuous flight auger (CFA), CFA cu cămașă vibrată, Piloți înșurubați, Micropiloți, Piloți prefabricați.
SISTEME DE EPUIZMENT
Sistemele de epuizment sunt instalații ce permit efectuarea excavațiilor și construcția fundațiilor sub nivelul pânzei freatice, făcând astfel posibilă asigurarea unor suprafețe de lucru uscate. Compania noastră efectuează mai multe tipuri de lucrări de epuizment.