DRAGAJE

Soluțiile noastre pentru dragare / decolmatare:

1

DRAGLINA

Acest tip de activitate se desfășoară în câteva cazuri de pe uscat, dar în general de pe apă. În cazul râurilor și lacurilor, se folosește un ponton plutitor sau o barjă autostabilizante, autopropulsate sau cu împingător, pe care este poziționată o macara senilată.

Pentru opere maritime sunt necesare platforme speciale sau nave de dragaj.

2

POMPA DRAGANTĂ

Pompele dragante pot fi atașate unui excavator amfibiu, folosindu-se de motorul hidraulic al excavatorului.

De asemenea, pot fi folosite cu unitate de putere separată și montată în cârligul unei macarale.

DIGURI
Propunem un set de soluții pentru construirea rapidă și eficientă a digurilor, barajelor și batardourilor. De asemenea, punem la dispoziție inginerilor proiectanți calcule obținute cu aplicații software geotehnice și hidrotehnice specializate în structuri cu palplanșe, care includ stabilitate și durabilitate la coroziune.
STRUCTURI PORTUARE
Oferim soluții de proiectare, execuție și reabilitare pentru structuri portuare pentru derularea operațiunilor portuare de încărcare și descărcare în și din nave fluviale/maritime, în condiții de siguranță și eficiență economică. Construcția fronturilor de acostare se realizează prin instalarea de cheuri fundate pe piloți sau coloane.
PROTECȚIE CONTRA INUNDAȚIILOR
Palplanșele metalice pot fi utilizate într-o gamă largă de sisteme de protecție împotriva inundațiilor sau de protecție a malurilor. În cadrul construcției de diguri noi, palplanșele metalice pot asigura etanșeitatea, stabilitatea și susținerea acestora.
PALPLANȘE SINTETICE
Sunt fabricate din PVC (policlorură de vinil sau material compozit). Acestea reprezintă o soluție alternativă palplanșelor din oțel, digurilor din beton, gabioanelor sau anrocamentelor în diverse proiecte hidrotehnice și nu numai.
TEHNOLOGII TRENCHLESS
Pentru a evita blocajele urbane cauzate de lucrări de suprafață pentru instalarea și reabilitarea conductelor subterane pentru utilități publice, se pot utiliza tehnologii de subtraversare trenchless, care permit efectuarea lucrărilor fără a fi necesară excavarea de șanțuri. Tehnologiile trenchless sunt soluția optimă pentru traversarea de drumuri și a altor coridoare de transport, precum și a râurilor și a căilor navigabile.