PILOȚI

Executăm piloți pentru îmbunătățirea terenului de fundare și pereți de retenție cu piloți secanți/tangenți, dispunând de următoarele tehnologii:

CONTINUOUS FLIGHT AUGER (CFA)

Piloții forați cu șnec continuu sunt o metodă rapidă și fără vibrații, pretabilă în zonele sensibile din punct de vedere al mediului. Un șnec continuu gol în interior prin care este injectat betonul este introdus până la adâncimea dorită. Betonarea se face treptat, în timp ce șnecul este extras. Apoi carcasa de armătură este introdusă în gaura de foraj înainte ca betonul să se întărească.

CFA CU CĂMAȘĂ VIBRATĂ

În terenuri granulare, slab coezive sau fără coeziune, opțiunea CFA devine imposibilă, fiind nevoie de protecția cu bentonită sau cămașă metalică. Pentru că rapiditatea execuției este prioritară pentru noi, dar și pentru că în acest mod obținem o calitate superioară a piloților, am ales să furnizăm soluția CFA cu cămașă vibrată.

În practică, pe șantier, în afară de utilajul de foraj mai există un utilaj de vibroînfigere conectat la macara. Cele două utilaje lucrează concomitent. Pe șantier sunt aduse mai multe cămăși metalice pentru a avea un flux optim. După betonare și introducerea carcasei de armătură, în momentul extragerii cămășii metalice prin vibrații, se vibrează betonul, asigurând o calitate optimă a pilotului.

Alte tehnologii pentru piloți, pe care echipele noastre le implementează:

PILOȚI ÎNȘURUBAȚI

Piloții înșurubați sunt un sistem de preluare și transfer al încărcărilor verticale, dar și de ancorare folosit pentru fundații. Sunt fabricați utilizând tub din oțel de diferite dimensiuni și spirală metalică.

MICROPILOȚI

Micropiloții sunt piloți cu diametru mic, de obicei din oțel, care sunt încastrate în straturi de sol portant sau rocă de bază. Prin interiorul barei filetate se introduce apoi betonul, concomitent cu introducerea prin rotație și vibrație cu ajutorul unui utilaj.

PILOȚI PREFABRICAȚI / PILOȚI DE ÎNDESARE

Piloții prefabricați de beton armat pot avea formă circulară, pătrată, dreptunghiulară sau octogonală. Pilotul prefabricat din beton este turnat și întărit în spațiu controlat, în hala de producție, și apoi transportat la șantier pentru vibroînfigere.

PALPLANȘE METALICE
Pereții din palplanșe pot fi folosiți în multiple situații, fie ca sisteme de apărare împotriva inundațiilor, fie pentru protecția malurilor de râu. Pentru crearea de noi terasamente, pereții asigură atât impermeabilitate, cât și stabilitate.
COLOANE BALASTATE
Instalarea coloanelor balastate este o metodă convenabilă pentru îmbunătățirea terenurilor moi. Coloanele balastate sunt folosite pentru a îmbunătăți infrastructura șoselelor, căilor ferate și clădirilor. Lucrăm cu două tehnologii: Coloane Balastate Vibroflotate și Coloane Balastate îmbrăcate în Geotextil (Ringtrac®).
PEREȚI MULAȚI
Pereții mulați sunt structuri din beton armat subterane, formate și turnate în șanțuri. Excavarea se realizează prin săparea panourilor de-a lungul pereților de ghidare temporari folosind un graifer mecanic sau hidraulic fixat pe macara.
INCLUZIUNI RIGIDE
Incluziunile rigide sunt o formă de îmbunătățire a terenului avantajoasă din punct de vedere economic. Sunt coloane din beton nearmate, instalate pentru a prelua încărcări verticale. Echipele noastre pot realiza incluziuni rigide prin vibrare, cu metoda Silent Piler sau folosind un utilaj de foraj.
ANCORE
Putem instala: Ancore cu bulb de beton, Ancore cu bulb metalic (duckbill), Tiranți. Ancorele cu bulb din beton sunt folosite la sprijinirea incintelor și a pereților de sprijin. Ancorele cu bulb metalic sunt folosite atât cu rol definitiv, cât și temporar.
SISTEME DE EPUIZMENT
Sistemele de epuizment sunt instalații ce permit efectuarea excavațiilor și construcția fundațiilor sub nivelul pânzei freatice, făcând astfel posibilă asigurarea unor suprafețe de lucru uscate. Compania noastră efectuează mai multe tipuri de lucrări de epuizment.