SISTEME DE EPUIZMENT

Sistemele de epuizment sunt instalații ce permit efectuarea excavațiilor și construcția fundațiilor sub nivelul pânzei freatice, făcând astfel posibilă asigurarea unor suprafețe de lucru uscate. Acestea au o durată de funcționare variabilă, în funcție de tipul de execuție, de nivelul freatic sau de unele măsuri speciale ce impun folosirea lor și după finalizarea lucrărilor.

Compania noastră efectuează mai multe tipuri de lucrări de epuizment:

Rețele de foraje echipate cu filtre, pompe de aspirație sau pompe submersibile de diverse tipuri;

Evacuarea directă a apei din groapa excavată;

Filtre aciculare cu vacuum.

Sistemul de epuizment Wellpoint (Filtre Aciculare cu sau fără Prefiltru) reprezintă o tehnică specială de epuizare/depresionare a pânzei freatice cu ajutorul filtrelor aciculare, acesta se aplică la pământurile slab coezive – nisip, prafuri nisipoase, nisipuri prăfoase, predispuse la antrenare hidrodinamică.

Sunt utilizate în prezența săpăturilor în terenuri predominate de nisip și pietriș, în interiorul cărora există o mare cantitate de apă a stratului acvifer. Aceste soluri au o permeabilitate foarte mare, motiv pentru care, de obicei, sistemul de epuizment trebuie să fie format din pompe cu diametru mare și debit ridicat.

PALPLANȘE METALICE
Pereții din palplanșe pot fi folosiți în multiple situații, fie ca sisteme de apărare împotriva inundațiilor, fie pentru protecția malurilor de râu. Pentru crearea de noi terasamente, pereții asigură atât impermeabilitate, cât și stabilitate.
ANCORE
Putem instala: Ancore cu bulb de beton, Ancore cu bulb metalic (duckbill), Tiranți. Ancorele cu bulb din beton sunt folosite la sprijinirea incintelor și a pereților de sprijin. Ancorele cu bulb metalic sunt folosite atât cu rol definitiv, cât și temporar.
PEREȚI MULAȚI
Pereții mulați sunt structuri din beton armat subterane, formate și turnate în șanțuri. Excavarea se realizează prin săparea panourilor de-a lungul pereților de ghidare temporari folosind un graifer mecanic sau hidraulic fixat pe macara.
COLOANE BALASTATE
Instalarea coloanelor balastate este o metodă convenabilă pentru îmbunătățirea terenurilor moi. Coloanele balastate sunt folosite pentru a îmbunătăți infrastructura șoselelor, căilor ferate și clădirilor. Lucrăm cu două tehnologii: Coloane Balastate Vibroflotate și Coloane Balastate îmbrăcate în Geotextil (Ringtrac®).
PILOȚI
Executăm piloți pentru îmbunătățirea terenului de fundare și pereți de retenție cu piloți secanți/tangenți, dispunând de tehnologiile: Continuous flight auger (CFA), CFA cu cămașă vibrată, Piloți înșurubați, Micropiloți, Piloți prefabricați.
INCLUZIUNI RIGIDE
Incluziunile rigide sunt o formă de îmbunătățire a terenului avantajoasă din punct de vedere economic. Sunt coloane din beton nearmate, instalate pentru a prelua încărcări verticale. Echipele noastre pot realiza incluziuni rigide prin vibrare, cu metoda Silent Piler sau folosind un utilaj de foraj.