• ro
    • en
    • it

EPUISMENTE INSTALATE SUB FUNDATIE

Folosirea filtrelor aciculare pentru scaderea temporara a panzei freatice a unui teren din interiorul unui perete de compartimentare etans situat in perimetrul de excavare, ca de exemplu, in cazul unei diafragme sau a unui Jet_Grouting, face necesara instalarea unui sistem de drenaj care nu interfereaza cu structurile din B.A. dar mai ales sa se evite forarea lor.

In acest caz particular se actioneaza cu sisteme care sunt instalate sub planul de stabilire a fundatiilor, aceasta solutie permite evitarea atat a forarii suprafetei de standuri cat si a forarii peretilor verticali, fisuri care pot da nastere infiltrarii apei in momentul in care sunt dezactivate sistemele de pompare.
Alegerea tehnica a celor mai potrivite materiale, pentru drenarea fundatiei, sunt legate de litologia si caracteristicile geotehnice ale terenului prezent in santier, astfel in functie de tipul de teren se pot adopta diferite sisteme de drenaj, uneori foarte diferite intre ele.
Alegerea gresita a tipului de sistem poate duce la probleme in functionarea corespunzatoare a acestuia, una dintre acestea este posibilitatea infundarii sistemului de filtrare, avand ca si consecinta pierderea eficacitatii intregului sistem, avand in vedere faptul ca se afla sub fundatie, o situatie neprevazuta de acest gen face imposibila o eventuala interventie de restabilire a sistemului de pompare.

↑ Back To Top ↑