Menu Dewatering & Silent Piling Dewatering & Silent Piling

SISTEME DE EPUIZMENT

DESECARI

Sistemele de epuizment sunt instalații ce permit efectuarea excavațiilor și construcția fundațiilor sub nivelul pânzei freatice, făcând astfel posibilă asigurarea unor suprafețe de lucru uscate. Acestea au o durată de funcționare variabilă, în funcție de tipul de execuție, nivelul freatic sau a unor măsuri speciale ce impun folosirea lor și după finalizarea lucrărilor.Compania noastră efectuează mai multe tipuri de lucrări de epuizment:

  • Rețele de foraje echipate cu filtre, pompe de aspirație sau pompe submersibile de diverse tipuri;
  • Evacuarea directă a apei din groapă excavată;
  • Filtre aciculare cu sau fără vacuum.

Acesta reprezintă o tehnică specială de epuizare/depresionare a pânzei freatice cu ajutorul filtrelor aciculare, acesta se aplică la pământurile slab coezive cu permeabilitate relativ scăzută, prafuri nisipoase, nisipuri prăfoase, predispuse la antrenare hidrodinamică.

Sunt utilizate în prezența săpăturilor în terenuri predominate de nisip și pietriș, în interiorul cărora există o mare cantitate de apă a stratului acvifer. Aceste soluri au o transmisivitate foarte mare, motiv pentru care, sistemul de epuizment trebuie să fie format din pompe cu diametru mare și debit ridicat.

Filtrele aciculare determină scăderea temporară a apelor subterane, realizând, într-un  mod profesional și sigur săpăturile în uscat.

Principiul de funcționare constă, în esență, în extragerea apei din sol printr-un set de filtre aciculare montate în pământ la adâncimea necesară scăderii pânzei freatice. Se compune dintr-un set de conducte colectoare orizontale la care este atașată o pompă de aspirație cu vid. 

Din distribuitoarele orizontale, imbinările variabile sunt separate, articulațiile flexibile conectate la tuburile de ridicare gonflabile în sol la adâncimea dorită. La capătul tubului de ridicare, este instalat un punct de referință care permite aspirarea apei fără indepărtarea particulelor solide ale solului.

Sistemele de drenaj cu ajutorul puțurilor de desecare sunt utilizate în cazul săpăturilor în terenuri predominate de nisip sau pietriș,

în interiorul cărora există un exces de apă datorat nivelului ridicat al apei subterane sau a stratului acvifer. Aceste soluri au o permeabilitate foarte mare, motiv pentru care, sonda de extracție trebuie să conțină pompe de mare flux și diametru.

Ca parte a tehnologiei de drenaj cu puțuri se pot contura două metodologii diferite, ce influențează alegerea de proiectare a pompajului.

Cele două moduri de soluționare a problemei de drenaj cu puțuri, prevăd: executarea unui drenaj gravitațional, respectiv un drenaj prin depresurizarea forțată a stratului acvifer.

palplanse pvc
Palplanse Sintetice
Sunt fabricate din PVC (policlorură de vinil sau material compozit). Acestea reprezintă o soluție alternativă palplanșelor din oțel, digurilor din beton, gabioanelor sau anrocamentelor în diverse proiecte hidrotehnice și nu numai.
sisteme de epuisment
Sisteme de epuisment
Sunt instalații ce permit efectuarea excavațiilor și construcția fundațiilor sub nivelul pânzei freatice, făcând astfel posibilă asigurarea unor suprafețe de lucru uscate.
palplanse metalice
Palplanse metalice
Pereții din palplanșe pot fi folosiți în multiple situații, fie ca sisteme de apărare împotriva inundațiilor, fie pentru protecția malurilor de râu. Pentru crearea de noi terasamente, pereții asigură atât impermeabilitate cât și stabilitate.
parcari subterane
Parcari Subterane
Palplansele metalice pot avea rol de perete structural definitiv ce poate fi folosit in cazul parcarilor subterane si pasajelor subterane eliminand necesitatea realizarii unui zid de beton. Rapiditatea executiei si impermeabilitatea fac ca aceasta solutie sa fie cea mai dorita in ultimii ani pentru aceste aplicatii.
vibrociocan
Incinte
Dispunem o gama larga de utilaje pentru realizarea incintelor atat cu beton cat si cu otel.
site contaminat
Sisteme de izolare zone contaminate
Folosirea de palplanșe ca soluție în cadrul intervenției reprezintă o metodă bine cunoscută pentru compania noastră datorită beneficiilor atât din punct de vedere al impactului asupra mediului, siguranță cât și eficiența costurilor și a timpului.