Menu Dewatering & Silent Piling Dewatering & Silent Piling

PEREŢI DIN PALPLANŞE METALICE

Palplanșele metalice sunt utilizate în cazul săpăturilor adânci, situate mult sub nivelul hidrostatic. Pot fi folosite cu caracter definitiv sau provizoriu, recuperarea lor fiind posibilă, astfel că acestea pot fi reutilizate. Sunt profile laminate de tip U, S sau Z și se deosebesc prin formă și modul de alcătuire al interblocajelor

PRESA HIDRAULICA SILENT PILER

Presa hidraulica Silent Piler este folosita pentru montarea palplanselor in imediata apropiere a locuitelor si in proximitatea cladirilor sensibile cu risc seismic ridicat. Acest utilaj este unic in Romania si printre putinele din intreaga Europa.

Va prezentam beneficiile utilizarii presei Silent Piler:

Respect pentru mediu

Dewatering & Silent Piling este foarte atenta la acest aspect si adesea studiile preliminare incep chiar cu probe menite sa masoare zgomotul si vibratiile in zona din jurul santierului, putand opta pentru modalitatile de executie care minimizeaza acest impact. Cand se lucreaza in proximitatea sau in interiorul unor cladiri sensibile, poluarea fonica si propagarea vibratiilor in teren reprezinta o tema delicata, in aceasta perspectiva Dewatering & Silent Piling a investit mereu pentru a actualiza propriile tehnologii, inlocuind vibrociocanele standard cu cele de frecventa inalta si moment variabil si achizitionand o presa hidraulica ”silent piler” pentru infigere statica.

Infigere statica cu „zero” vibratii

Plantarea statica respectand ambientul fara vibratii si fara zgomot este perfecta pentru lucrari in imediata apropiere a locuitelor si in proximitatea cladirilor sensibile cu risc seismic ridicat. Din aceste motive au crescut cererile pentru presa hidraulica silent piler, Dewateing & Silent Piling fiind una dintre putinele firme din Europa actualizata din acest punct de vedere.

Cum functioneaza presa hidraulica Silent Piler?

Presa hidraulica se misca pe palplansa si infige fara vibratii fiecare profil exercitand pe acesta o forta de infigere obtinuta din rezistenta la smulgere a celor plantate anterior.

Adecvata pentru terenuri coezive dar si pentru cele granulare, iar acolo unde terenul este foarte compact se poate interveni lucrand cu preforare sau folosind o unitate cu jet de apa de mare presiune capabila de a strapunge si cele mai dificile straturile.

VIBROCIOCANE INFIGERE PALPLANSE

Dispunem de cele mai avansate tipuri de vibrociocane de inalta frecventa si moment variabil. Diferenta dintre vibrociocanele standard si cele cu frecventa inalta si moment variabil este ca la start up si la shut down, acestea din urma datorita sistemului care se bazeaza pe variatia pozitiilor greutatilor excentrice, au amplitudinea si momentul egale cu 0. Acest fenomen este obtinut prin mentinerea perechilor de mase in opozitie. Este stiut faptul ca impactul cel mai mare pe care il are un vibrociocan standard asupra mediului inconjurator este la start up si shut down.

 • – comparativ cu un vibrociocan standard, cel cu frecventa inalta si moment variabil produce mai putine vibratii în zona înconjuratoare, care sunt propagate pe distante scurte. In situ masuratorile au aratat ca nivelul de vibratii masurat la o distanta de 2,00 m fata de un vibrociocan cu moment variabil corespunde aproximativ cu nivelul de vibratii masurat in jurului unui vibrociocan standard la o distanta de 15,00 m;
 • – datorita acestui sistem de control a greutatilor excentrice, vibrociocanul nu produce practic nici o vibratie asupra macaralei;
 • – nivelul de zgomot este comparabil cu cel datorat traficului rutier.

Echipamente disponibile:

Vibrociocane de inalta frecventa si moment variabil cu emisii fonice reduse.

 • ICE 8RFSH – vibrociocan cu moment variabil, forta centrifugala 0-436 kN;
 • PVE 2312 VM – vibrociocan cu moment variabil, forta centrifugala 0-700 kN, dimensiuni 1559 x 672 x 1518 mm;
 • PVE 2320 VM – vibrociocan cu moment variabil, forta centrifugala 0-1100 kN, dimensiuni 1849 x 637 x 2008 mm;
 • PVE 2335 VM – vibrociocan cu moment variabil, forta centrifugala 0-2030 kN, dimensiuni 2384 x 825 x 2352 mm.

Utilaje de ridicat:

 • macara cu zabrele Liebherr mod. HS 845 HD pe senile de 70 tone;
 • macara telescopica Bendini mod. Terex A600-1 de 60 tone;
 • excavator hidraulic pe senile CAT 336 HHD UPPER;
 • excavator hidraulic pe senile CAT 330 HHD UPPER.

VANZARE SI INCHIRIERE PALPLANSE

Dewatering & Silent Piling comercializeaza si inchiriaza paIplanse metalice laminate la cald utilizate la crearea de incinte de protectie, sprijiniri de maluri, ecrane de etansare, etc..
Acestea pot fi incadrate in proiect ca lucrari cu caracter provizoriu sau cu un caracter permanent;

Depozitul societatii Dewatering & Silent Piling este aprovizionat cu o bogata varietate, cu lungimi si sectiuni diferite, pentru a satisface chiar si cereri mari de aprovizionare urgenta.

Punem la dispozitia clasicul profil Larssen in forma de “U”, in diverse lungimi si dimensiuni de sectiune, profilul Frodingham in forma de “Z” de 1160/1260mm, care are o latime mare ce permite reducerea numarului de instalari, profilele unghiulare C9 sau L43 pentru a realiza orice deviatie directionala.

Toate profilele sunt din otel de calitate imbunatatita S270 GP sau S355 GP.

Tipologia profilelor disponibile pe comanda:
• Profilul in forma “U”, tip Larssen, si “Z”, tip Frodingham, de orice greutate, lungime si tip de otel dorit;
• Usoare din PVC.

palplanse pvc
Palplanse Sintetice
Sunt fabricate din PVC (policlorură de vinil sau material compozit). Acestea reprezintă o soluție alternativă palplanșelor din oțel, digurilor din beton, gabioanelor sau anrocamentelor în diverse proiecte hidrotehnice și nu numai.
sisteme de epuisment
Sisteme de epuisment
Sunt instalații ce permit efectuarea excavațiilor și construcția fundațiilor sub nivelul pânzei freatice, făcând astfel posibilă asigurarea unor suprafețe de lucru uscate.
palplanse metalice
Palplanse metalice
Pereții din palplanșe pot fi folosiți în multiple situații, fie ca sisteme de apărare împotriva inundațiilor, fie pentru protecția malurilor de râu. Pentru crearea de noi terasamente, pereții asigură atât impermeabilitate cât și stabilitate.
parcari subterane
Parcari Subterane
Palplansele metalice pot avea rol de perete structural definitiv ce poate fi folosit in cazul parcarilor subterane si pasajelor subterane eliminand necesitatea realizarii unui zid de beton. Rapiditatea executiei si impermeabilitatea fac ca aceasta solutie sa fie cea mai dorita in ultimii ani pentru aceste aplicatii.
vibrociocan
Incinte
Dispunem o gama larga de utilaje pentru realizarea incintelor atat cu beton cat si cu otel.
site contaminat
Sisteme de izolare zone contaminate
Folosirea de palplanșe ca soluție în cadrul intervenției reprezintă o metodă bine cunoscută pentru compania noastră datorită beneficiilor atât din punct de vedere al impactului asupra mediului, siguranță cât și eficiența costurilor și a timpului.