Menu Dewatering & Silent Piling Dewatering & Silent Piling

TEHNOLOGII DE MONTARE A PALPLANŞELOR

Dewatering and Silent Piling are capacitatea de a realiza orice tip de proiect cu palplanșe, fie temporare sau definite, dispunând de cele mai avansate utilaje din domeniu: vibrociocane cu frecvență înaltă și moment variabil, presă hidraulică pentru presarea și extragerea statică a palplanșelor, fără vibrații și cu emisii fonice minime, utilaje perfecte pentru șantiere situate în vecinătatea unor clădiri sensibile sau în centre locuite.

Metoda dinamica

Vibrociocanul este principalul utilaj folosit pentru a înfige palplanșe, tuburi din oțel, beton sau alte elemente în sol prin producerea de vibrații verticale.

ÎNFIGEREA palplanșelor are loc prin procesul de „slabire” a solului, prin punerea în mișcare a particulelor de sol adiacente, astfel greutatea dinamică a vibrociocanului va înfige elementele în sol.

EXTRAGEREA palplanșelor are loc prin același proces, dar folosind un excavator sau o macara pentru ridicarea treptată a acestora.

Această metodă necesită unele observații făcute în legătură cu relația dintre modul în care este introdusă palplanșa și terenul ce înconjoară zona șantierului.

În primul rând, trebuie să subliniem că în timp a existat o evoluție semnificativă a tehnologiei vibrociocanelor, trecând de la frecvența standard la cele cu frecvență înaltă și moment variabil, astfel eliminând toate incovenientele ce existau utilizând echipamentele vechi:

– Cele cu frecvență înaltă și moment variabil produc mai puține vibrații în zona înconjurătoare, propagate pe distanțe scurte, în comparație cu un vibrociocan standard.

– Nivelul de zgomot este comparabil cu cel datorat traficului rutier. 

Metoda statica

Pentru această metodă se folosește o presă hidraulică compusă din corpul mecanic principal, unitatea hidraulică și standul de reacție. Palplanșele sunt inserate în teren folosind greutatea proprie a presei și rezistența la smulgere a palplanșelor înfipte deja. În faza inițială pentru a insera primele trei paplanșe, presa se blochează pe un suport special «stand de reacție", apoi se mută în mod independent, pe cele trei palplanșe încastrate. Lipsa vibrațiilor permit înfigerea palplanșelor până la o distanță de 500 mm de o structură existentă, fără a exista riscul de deteriorare a acesteia, a echipamentelor, instalațiilor sau persoanelor din apropierea șantierului. Această metodă permite inserția

de palplanșe în situații de neimaginat  în trecut pentru proiectanți din cauza vibrațiilor, aproape de structuri sensibile, sub poduri și viaducte, tuneluri, linii de cale ferată, săpături arheologice, reamenajări, în centre urbane, etc. Un alt avantaj al acestei metode este dimensiunea redusă a acestui utilaj. Folosind această metodă se poate lucra oriunde, deoarece are un impact redus asupra mediului.  În cazul terenurilor granulare compacte se poate crește performanța presei în timpul plantării palplanșelor folosind un jet de apă la presiune ridicată, astfel încât diferitele straturi sunt perforate mai bine datorită înmuierii terenului; în solurile argiloase, apa servește ca lubrifiant pentru a reduce frecarea laterală în timpul penetrării.

FUNDAŢII SPECIALE

FUNDAŢII STÂLPI ÎNALTĂ TENSIUNE

Executarea de fundații pentru stâlpii de înaltă tensiune prin folosirea de palplanșe metalice constituie o nișă destul de dezvoltată în portofoliul Dewatering and Silent Piling propunând soluții atât pentru un nou sistem de fundare cât și pentru unul deja existent. Pentru un sistem de fundare existent, elementele de susținere precum pilonii metalici, bocurile de fundare, respectiv

placa de beton armat, sunt protejate prin crearea unui perete perimetral din palplanșe metalice în jurul incintei de apărare existențe. Astfel, palplanșele metalice, prin măsurile de consolidare suplimentare, sunt integrate în ansamblul de fundare al stâlpului, realizând o construcție rigidă, sub forma unui cheson. În urma executării incintei perimetrale din palplanșe este adesea necesară

stabilizarea a ceea ce a rămas în interiorul perimetrului creat. Pentru o stabilizare a conținutului din interiorul incintei și pentru o bună fixare a părților suspendate cu risc de deplasare se fac injectări cu lapte de ciment sub presiune care cimentează bucățile de beton existent, rezultând un element rigid umplut la interior cu elemente, ce reprezintă sistemul de apărare al fundației stâlpului.

SISTEME DE IZOLARE SITURI

CONTAMINATE

În prezent, conform estimărilor oficiale, în România sunt 1183 situri potenţial contaminate şi 210 situri contaminate.

Dewatering & Silent Piling susține operațiunile de decontaminare a terenurilor poluate și astfel prin proiectele sale intervine în acțiunile propriu-zise de curățare

a solului prin sigilarea și pregătirea acestora pentru procesele ulterioare de curățare. Folosirea de palplanșe ca soluție în cadrul intervenției reprezintă o metodă bine cunoscută pentru compania noastră datorită beneficiilor atât din punct de vedere al impactului asupra mediului, siguranță cât și eficiența costurilor și a timpului. De altfel, specialiștii

specialiștii noștri oferă consultanță, soluții și suport pe întreaga perioadă de desfășurare a intervenției.

Zona de intervenție necesită sigilare prin implantarea unui perete perimetral de palplanșe metalice care să delimiteze zona de intervenție de restul teritoriului.

Prin acest procedeu se urmărește depoluarea simultană a solului și a apei freatice. 

palplanse pvc
Palplanse Sintetice
Sunt fabricate din PVC (policlorură de vinil sau material compozit). Acestea reprezintă o soluție alternativă palplanșelor din oțel, digurilor din beton, gabioanelor sau anrocamentelor în diverse proiecte hidrotehnice și nu numai.
sisteme de epuisment
Sisteme de epuisment
Sunt instalații ce permit efectuarea excavațiilor și construcția fundațiilor sub nivelul pânzei freatice, făcând astfel posibilă asigurarea unor suprafețe de lucru uscate.
palplanse metalice
Palplanse metalice
Pereții din palplanșe pot fi folosiți în multiple situații, fie ca sisteme de apărare împotriva inundațiilor, fie pentru protecția malurilor de râu. Pentru crearea de noi terasamente, pereții asigură atât impermeabilitate cât și stabilitate.
parcari subterane
Parcari Subterane
Palplansele metalice pot avea rol de perete structural definitiv ce poate fi folosit in cazul parcarilor subterane si pasajelor subterane eliminand necesitatea realizarii unui zid de beton. Rapiditatea executiei si impermeabilitatea fac ca aceasta solutie sa fie cea mai dorita in ultimii ani pentru aceste aplicatii.
vibrociocan
Incinte
Dispunem o gama larga de utilaje pentru realizarea incintelor atat cu beton cat si cu otel.
site contaminat
Sisteme de izolare zone contaminate
Folosirea de palplanșe ca soluție în cadrul intervenției reprezintă o metodă bine cunoscută pentru compania noastră datorită beneficiilor atât din punct de vedere al impactului asupra mediului, siguranță cât și eficiența costurilor și a timpului.